Пишете ни

Новина

Кандидатствай за стипендия за едногодишно обучение в САЩ picture

Кандидатствай за стипендия за едногодишно обучение в САЩ

До 31 октомври 2017 се набират кандидатури за програма YES, която предоставя възможост на български ученици да прекарат следващата учебна година в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.

За програма YES

Обменната програма за ученици Кенеди Лугар (YES) е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001. Програмата предоставя стипендии на гимназисти от страни със значим процент мюсюлманско население, които да прекарат една академична година в САЩ. Учениците живеят в приемно семейство, посещават средно училище и се ангажират с дейности, чрез които научават повече за Американското общество и неговите ценности. Същевременно те са и посланици на собствената си култура, споделяйки българския език и традиции сред американската общност.
Програмата се реализира в България от 2009 година и досега 55 ученика са преминали успешно през нея. Към момента 10 ученика учат и живеят в различни американски щати, а още десет стипендии ще бъдат раздадени в рамките на тазгодишното издание

Кандидатстване

Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационна форма в срок до 31 октомври 2017. Формулярът е достъпен на следният адрес (https://ais.americancouncils.org/yes). Комисия по подбор ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември-декември 2017. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване. Един ученик може да подаде само една електронна кандидатура и да участва само в едно интервю.

Източник: https://www.facebook.com/events/540587186333080/?fref=ts

Към новини