Пишете ни

Новина

Mеждународен научен фестивал FISSION 2018​ picture

Mеждународен научен фестивал FISSION 2018​

Трето издание на международния научен фестивал FISSION 2018​, направен от ученици - за ученици.

Събитието ще се състои на 21 ​април 2018 година в Американския колеж в София​. Учениците ще могат да разработят научен проект в една от следните сфери: биологични науки; химични науки; компютърни науки и математика; физични науки и инженерство. Всеки проект може да бъде или експеримент, или работещ модел. Отборите могат да се състоят от максимум двама ученици и учител (съветник), като учениците могат да са между 4. и 12. клас. Те ще се състезават в различна категория в зависимост от възрастта си. Проектите ще бъдат оценени от предварително поканеното жури.

Една от ползите за учениците от участието във фестивала е, че ще получат градивна критика от експерти. Така нивото им ще оценят хора, които са успели да превърнат своята страст към науката в успешна кариера. Освен надпреварата, във FISSION са включени много лекции и работилници. Техните теми са свързани с нови научни изследвания и ще се обсъждат различни възможности за развитие в области, свързани с науката. За да направим фестивала максимално приятно и достъпно за всички събитие, ние покриваме разходите за хранa, настаняване и евентуално ще успеем да помогнем и с пътни разноски. Подготвили сме страхотни награди.

За повече информация можете да се свържете с нас чрез имейл: fission.acs@gmail.com или да посетите уебсайта ни: http://fission.acs.bg/fission/. Учениците могат да се регистрират за фестивала през уебсайта ни. Крайният срок е 11-ти февруари 2018 година.

Ще се радваме да Ви видим на FISSION!

Към новини