Пишете ни

Новина

Работилница за малки програмисти и артисти отваря в София picture

Работилница за малки програмисти и артисти отваря в София

Oт 3 до 6 февруари в София ще се проведе практически курс за деца от 8 до 12 години, които се интересуват както от роботика и програмиране, така и от видеомонтаж и дигитални изкуства. Четиридневното полудневно събитие обединява двете дисциплини - технологии и изкуство и дава на децата знания и умения във вид на игрови занятия, съобщиха организаторите от образователен център "Технократи".

Заниманията по роботика включват: теория и практика по механика и конструиране на робот; същност и начини на използване на сензорите; блоково програмиране и задаване на кратки задачи към робота. Темата "дигитални изкуства" пък ще въведе любознателните участници в същността на видеомонтажа и ще ги запознае със софтуер за обработка на видео. Целта е по време на курса децата да се научат да изграждат сториборд и да монтират видеоклип.

Курсът се организира от образователен център "Технократи" в партньорство с школа по изкуство и дизайн за деца LittleMakers и ще се проведе в "Move.bg" на ул. "Сердика" 20 по време на междусрочната ученическа ваканция.

Условията за участие и записвания - тук.

Към новини